84% meer omzet voor Nakivo

Nakivo,leverancier van backup, replicatie en DR oplossingen voor cloud en gevirtualiseerde omgevingen maakte vorige week de resultaten over het derde kwartaal bekend. Mooie cijfers, want zowel de omzet als het aantal klanten groeide fors.

Emea belangijker dan Amerika

De omzet nam toe met 84% in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Er is al eens eerder op gewezen dat Nakivo een van bedrijven is die meer omzet haalt in de EMEA dan op de Amerikaanse thuismarkt. (52% om 40%). EMEA is dus voor een zeer belangrijke markt. Bij gebrek aan gedetailleerde cijfers is niet duidelijk in welke landen men succesvol is. Verder dan de opmerking dat Duitsland wereldwijd na de VS en Canada de derde markt is voor Nakivo komt men niet. Of Nederland, met de concentratie van datacenters en (cloud-) providers net buiten de top 3 valt of zelfs buiten de top 10 is dus niet te achterhalen.

Wel bekend is de groei van het aantal klanten. 94% meer is mooi. Dat de groei +116% in EMEA was en +73% in Amerika laat daarbij nog iets anders zien. De groei van het aantal klanten afzetten tegen de omzettoename geeft aan dat in EMEA de nieuwe klanten kleinere omzetten vertegenwoordigen dan in Amerika.

Dat kan weer drie dingen betekenen. Nakivo moet in EMEA met hoge kortingen werken, of het weet hier voornamelijk kleine klanten te werven. De eerste optie is in principe riskanter dan de tweede. De derde optie is dat men er heel bewust voor gekozen heeft per regio andere klantgroepen te werven. In theorie is dat een mogelijkheid, maar wel een waarvoor vooralsnog elk bewijs ontbreekt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*