8TB SSD in reguliere 2,5” behuizing voor de industrie

Een van de plekken waar het formaat van storage een belangrijke rol speelt is bij toepassingen in embedded systems. Van oorsprong zijn dit devices die in omgevingen worden toegepast waar compleet andere omstandigheden kunnen gelden dan op een doorsnee kantoor. Embedded systems zijn om die reden ook vaak met andere opslag dan conventionele 3,5” spinning disks uitgerust. Waar mogelijk werd zelfs gebruik gemaakt van geheugenopslagkaarten.

Nu inmiddels SSD’s zo zeer gemeengoed zijn geworden en ook in staat is hoge belastingen voor een langere periode te ondergaan is het logisch dat zij de weg vinden naar embedded systems. De standaard 2,5” formfactor is daarvoor al klein genoeg. Waar het nog wel aan ontbrak was opslag capaciteit en degelijkheid van alle componenten.

Het Duitse Apdata laat echter zien dat ook hier vorderingen worden gemaakt. Het heeft gisteren bekend gemaakt een 8TB SSD van Novachips te gaan voeren. Een SSD speciaal bedoeld voor embedded systems. De garantie van 5 jaar is nog niet eens zo bijzonder, het geheim zit hem meer in de toegepaste onderdelen in het bijzonder de eigen controller. Het lijkt misschien een niche product, maar de impact kan groot zijn. Voor de verdere uitrol van IoT en edge computing is opslag van veel data in de meest uiteenlopende omgevingen namelijk nu nog vaak een struikblok.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*