Accelstor AFA voor de wetenschap

Vorige week werd in de VS Super SC (Supercomputing) conferentie gehouden. Het moment voor bedrijven de nieuwste appliances en oplossingen te tonen. Een van de bedrijven die dat deed was Accelstor, een in 2014 opgerichte vendor van software defined AFA.

Accelstor deed op de beurs, en later deze maand nog op Cloud Expo Europe in Frankfurt, de NeoSapphire H710 uit de doeken. Achter deze typeaanduiding gaat een 4U appliance schuil die tot 27TB bruikbare capaciteit kan hebben. De appliance wordt met 10GbeE of 16G fiber aangesloten en worden uitgebreid tot een 12U storage kolos met 221TB aan bruikbare capaciteit.

Accelstor prijst deze machine als een voorbeeld van de “shared-nothing architecture” gebaseerd op de eigen FlexiRemap technologie. Dat zou moeten zorgen voor stabiliteit, geen downtime en SPOF onmogelijk maken. Dit soort jargon wordt vaker toegepast om appliances voor de (groot) zakelijke markt aan te prijzen. Accelstor doet dat niet. Deze fabrikant vindt de machines namelijk bij uitstek geschikt voor onderzoeks- en academische omgevingen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*