Adata meldt forse winstdaling

Adata, een grote fabrikant van DRAM en NAND en in Nederland vooral bekend als verkoper van SSD en USB storage heeft afgelopen week in Taipei de Q2 cijfers bekend gemaakt. Cijfers die opvallen en niet door de Nederlandse pers zijn opgemerkt.

Het netto resultaat lag maar liefst 60% lager dan een jaar geleden. De opvallende verklaring is dat hier sprake is van zowel de hogere prijzen op de markt de vraag negatief beïnvloeden als seizoensinvloeden. De omzet in juli lag 4,5% lager dan in juni en dat werd ook toegeschreven aan de tijd van het jaar.

Combinatie

Dat er sprake is van sterk fluctuerende prijzen voor DRAM en NAND is niet nieuw, dat er de vraag niet alle twaalf maanden van het jaar even groot is klinkt ergens wel logisch. Het is echter voor het eerst dat de twee te samen worden genoemd. Minstens zo opvallend: Adata maakt zich geen zorgen. De bruto marge lag het afgelopen halfjaar boven de 14% en dat is een verdubbeling (!) ten opzichte van een jaar geleden. Het aandeel verloor de afgelopen dagen ruim 5%, maar dat heeft vooral te maken met de spanning tussen de VS en Noord Korea.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*