AFA SAN van QSAN

QSAN Technology Inc, een Taiwanese organisatie die in Nederland via Macle en Real Solutions wordt vertegenwoordigd, heeft recent de eerste AFA SAN gelanceerd. Het bedrijf timmert amper aan de weg in dit deel van de wereld. De productlijn die meer omvat dan SANs is daarmee hier redelijk onbekend.

Bij een onbekende fabrikant wordt direct gedacht aan een bedrijf dat het eigen land of regio als voornaamste afzetmarkt beschouwd. QSAN claimt de eerste Taiwanese AFA SAN te lanceren, wat dat idee onderschrijft. De lijst distributeurs en resellers is echter niet beperkt tot Taiwan of Azië. De producten worden ook via British Telecom geleverd, wat doet vermoeden dat QSAN of een goede nichespeler is of een aanbieder in opkomst. Voor een bedrijf dat in 2004 is opgericht klinkt dat laatste weinig logisch.

Wat de positie ook mag zijn. Het positioneren van de 2U AFA SAN – type XCubeFAS XF2026D – bedoeld voor zowel MKB als enterprise door veel nadruk te leggen op de gebruiksvriendelijkheid is opvallend. Dat moet vooral komen door de eigen ontwikkelde software, waarover verder weinig bekend wordt gemaakt in het persbericht. Wat wel expliciet wordt genoemd is dat het bedrijf voor zich zelf en de klanten werk maakt van een lage CO2 footprint. In combinatie met de focus op makkelijk gebruik is dat een weinig voorkomende positie die wellicht verklaard waarom het merk nog zo weinig bekend is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*