Atlantis Computing deels overgenomen

Consolidaties en overnames in de IT sector zijn een bekend verschijnsel. Inmiddels zien we ook bij storage dat het aantal spelers door deze logische ontwikkelingen afneemt. In de regel wordt elke samensmelting opgemerkt. In het geval van Atlantis Computing was dat niet het geval.

Het komt niet door de timing – in de vakantieperiode en vrijdagmiddag laat. De kopende partij Hive-IO.com heeft buiten de directe relaties en de Amerikaanse thuismarkt gewoon weinig gedaan om de markt op de hoogte te brengen. Hive-IO heeft ook nog eens niet alles overgenomen, het “acquired certain assets of Atlantis Computing”. In het persbericht wordt gesproken over zowel personeel als klanten en partners in het kanaal. Hive-IO haalt dus niet alleen technische kennis uit Atlantis weg.

Wat verder opvalt aan de deal is dat deze op 27 juli werd bekend gemaakt, terwijl in de pers al op 19 juli op de transactie werd gehint. Daar staat ook de verklaring voor deze toch wel opmerkelijke deal: Hive-IO heeft genoeg geld om het schijnbaar kwakkelende Atlantis Computing uit de brand te helpen. Het verkrijgt daarmee tot de SDS kennis en klanten die het hoopt te integreren in de eigen PaaS dienstverlening

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*