Atlantis introduceert all-flash, hyper converged appliance tegen tot 90 procent lagere kosten dan alternatieve oplossingen

atlantissds400Atlantis Computing®, de leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, introduceerde op 5 mei Atlantis HyperScale™. Deze kant-en-klare hyper converged appliance biedt all-flash opslagprestaties tegen 50 tot 90 procent lagere kosten dan traditionele storage-oplossingen of andere hyper converged appliances.

Atlantis HyperScale biedt kant-en-klare integratie met de bekroonde, gepatenteerde Software Defined Storage-oplossing van Atlantis. De appliance kan worden ingezet in combinatie met serverhardware van HP, Cisco, Lenovo of SuperMicro en een hypervisor van VMware of Citrix. Atlantis voorziet daarnaast in hoogwaardige, 24/7 onderhoud en ondersteuning. Elke aanschaf van Atlantis HyperScale gaat gepaard met integrale service en ondersteuning gedurende een periode van drie jaar. Dit geldt voor de complete appliance, met inbegrip van de software van Atlantis, de hypervisor, solid state drives (SSD’s) en servercomponenten. Atlantis HyperScale is uitsluitend verkrijgbaar via kanaalpartners van Atlantis. Deze zullen klanten voorzien van vooraf geconfigureerde en geïntegreerde hyper converged-oplossingen die optimaal aansluiten op hun behoeften.

“Middelgrote bedrijven hebben behoefte aan een uiterst snelle en kostenefficiënte storage-oplossingen van een betrouwbare leverancier die zij in combinatie met hun favoriete hardware kunnen inzetten. Atlantis HyperScale is de eerste plug-and-play appliance die volledig op flash gebaseerde prestaties biedt tegen minder dan de helft van de gebruikelijke kosten”, aldus Chetan Venkatesh, oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Atlantis. “We veranderen de regels van het spel wat betreft de manier waarop bedrijven opslagcapaciteit afnemen en benutten. Niemand hoeft vastgepind te zitten aan peperdure hardware of genoegen te nemen met een complexe infrastructuur. Atlantis HyperScale brengt Software Defined Storage-functionaliteit van grootzakelijke kwaliteit naar de mainstream.”

De appliance is gebaseerd op Atlantis USX™, het SDS-platform van Atlantis, en biedt onder meer de volgende voordelen:

Volledige all-flash prestaties

De Atlantis HyperScale-appliances bieden de opslagprestaties van een volledig op flash gebaseerd array, zodat ICT-organisaties elke workload optimaal kunnen ondersteunen. Atlantis HyperScale is voorzien van SDS-technologie die zorgdraagt voor inline deduplicatie binnen het geheugen alvorens gegevens worden weggeschreven naar de opslaglaag. Dit resulteert in minimale latency, een hoge IOPS en minder verkeer binnen het opslagnetwerk.

Een ongekend lage prijs

De hyper converged Atlantis HyperScale-appliances dringen de infrastructuurkosten van datacenters met 50-90 procent terug. Dit is mogelijk dankzij de gepatenteerde technologie voor datareductie en I/O-versnelling van Atlantis. Hierdoor zijn er minder lokale flash drives en fysiek geheugen nodig per TB aan opslagcapaciteit. Atlantis HyperScale is gebaseerd op x86-serverhardware en maakt een einde aan de noodzaak om kostbare, niet-open hardware aan te schaffen of meerdere lagen van flash drives en harde schijven in te richten, zoals het geval is bij andere hyper converged storage-appliances. Een Atlantis HyperScale 12TB all-flash cluster van vier servers kost $78,000.

Keuzevrijheid

Atlantis HyperScale biedt bedrijven de vrijheid om zelf de kiezen welke serverhardware en hypervisors zij gebruiken. Dit maakt een einde aan de complexiteit en de noodzaak van aanvullende investeringen in training, tijd en tools. De oplossing vereenvoudigt de opslaginfrastructuur van datacenters en voorkomt gebondenheid aan een specifieke leverancier. Atlantis HyperScale is de enige hyper converged appliance die beschikbaar is voor vier populaire serverplatforms en verschillende hypervisors.

Modulaire schaalbaarheid

Atlantis HyperScale biedt bedrijven de mogelijkheid om hun opslagcapaciteit op te schalen in kleine modulaire eenheden in plaats van hen te dwingen om omvangrijke en kostbare storage arrays met een beperkt prestatievermogen aan te schaffen. De appliances leveren dezelfde prestaties als een volledig op flash gebaseerde array en bieden 12 of 24 TB aan opslagcapaciteit. Klanten kunnen op deze manier profiteren van horizontaal schaalbare prestaties en opslagcapaciteit en voorzien in de behoefte van elke bedrijfsapplicatie.

“Met Atlantis HyperScale heeft Atlantis zijn Software Defined Storage-platform — met al zijn flexibiliteit, rijke functiepallet en schaalbaarheid — omgevormd tot een uiterst gebruiksvriendelijke appliance die middelgrote organisaties een aantrekkelijk alternatief biedt”, aldus Simon Robinson, research vice president bij 451 Research. “Met een focus op gebruiksgemak, snelheid en efficiëntie zorgt Atlantis HyperScale voor een nieuwe dimensie binnen het uiterst dynamische domein van hyper converged oplossingen die de storage-markt volledig op zijn kop zal zetten. Kanaalpartners en klanten zullen daarbij als de grote winnaars uit de bus komen.”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*