Backblaze mijdt valkuilen van Crashplan en lanceert V5.0

Backblaze, de Amerikaanse cloud back-up aanbieder heeft de afgelopen weken meer gedaan dan alle ophef rond Crashplan volgen. Het is gewoon doorgegaan de eigen back-up suite te verbeteren. Daardoor kon per deze maand versie 5.0 worden gelanceerd.

Met de nieuwste software wordt het onder andere mogelijke individuele files te restoren, en beeldmateriaal te previewen. Middels links wordt ook het sharen van de data met derden een stuk makkelijker. De verbeteringen zijn niet revolutionair, Backblaze schuift hiermee dichter op naar andere aanbieders. Het sharen op basis van een link is bijvoorbeeld iets dat met elke OwnCloud toepassing, zoals Stack, al lang mogelijk is.

De upgrade van de software is voor het bedrijf ook een goede reden nog eens de eigen positie duidelijk te maken. Dat doet het op de website en in het blog door nadrukkelijk Crashplan gebruikers aan te spreken. Backblaze claimt onbeperkte opslagruimte aan endusers te kunnen blijven bieden. Dat doet het wel op basis van losse accounts gebaseerd op gebruik van 1 computer. Constructies als familieaccounts en bundels van computers levert het niet als enduser product. Daarmee blijft het op veilige afstand van een van de valkuilen die Crashplan noodlottig is geworden. Een andere valkuil: het gebruik door klanten van de cloud storage om eigen NAS hardware te syncen is in het consumentenpakket onmogelijk

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*