Block Storage in containers via OpenEBS van Cloudbyte

Het gebruik van containers als basis voor toepassingen neemt snel toe. Het gemak en de snelheid van deployment spreekt velen aan. Voor applicaties is het gesneden koek, opslag op basis van containers was tot voor kort minder vanzelfsprekend.

CloudByte, een Amerikaanse vendor van storage oplossingen gebaseerd op ZFS, heeft vorige week versie 3.0 van een product gelanceerd dat daarin verandering moet aanbrengen.

Met OpenEBS (Open Elastic Block Storage) wordt het mogelijk storage, net als elke andere applicatie, als container te virtualiseren. De grote stap voorwaarts is dat het nu mogelijk wordt bedrijfskritische workloads, inclusief de storage delen, in containers onder te brengen en daarbij QoS mogelijk te maken. Deze complete workloads kunnen vervolgens weer in een (hybride) cloud omgeving worden ondergebracht. Een andere opmerkelijke feature is dat OpenEBS de basis is voor flexibele opslag. Doordat er van containers gebruik wordt gemaakt is de hardware vendor afhankelijkheid of het gebrek aan migratie opties verleden tijd.

OpenEBS is opensource software en verkrijgbaar op basis van een Apache 2.0 licentie.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*