Box verdient geld en verliest vertrouwen beleggers

Cloud Storage verkoper Box heeft vlak voor het weekend kwartaalcijfers gepubliceerd die positief zijn. Het bedrijf zag de omzet het 29% toenemen in vergelijking met het zelfde kwartaal een jaar geleden en op jaarbasis was de plus 32%.

Goede cijfers die bijdragen aan iets dat nog steeds weinig voorkomt in de sector: een positieve cashflow. Het bedrijf verbrandt dus geen geld meer, dat wil zeggen op basis van de moeizaam te volgen definities. Dylan Smith, CFO van het bedrijf moest over dezelfde periode een jaar geleden nog -$21 miljoen melden, dus de turnaround lijkt op papier indrukwekkend.

Toch is ook hier sprake van een paar punten die wellicht niet door iedereen worden gewaardeerd. De eerste is de grote afhankelijkheid van IBM. Box zelf ziet daar geen probleem, maar de meeste grote nieuwe klanten zijn via IBM binnengekomen. Dat zal waarschijnlijk ten kosten gaan van marge (kick back). Dat lijkt zelfs nu al zichtbaar in de cijfers want de facturatie waarde nam 22% toe, terwijl de omzet het met 29% toenam. De gematigd vooruitzichten voor het lopende kwartaal werden overduidelijk niet gewaardeerd door beleggers. 8% koersverlies nabeurs laat geen andere conclusie toe.

Box was daarmee de derde storage vendor in een week tijd die gehavend het weekend in ging.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*