Box verliest minder dan verwacht – toch volgt beurs afstraffing

Box presenteerde woensdag de cijfers over het afgelopen kwartaal. Een echte uitblinker op de beurs was het bedrijf al niet. Na de publicatie werd dat beeld alleen maar bevestigd.

Op het eerste gezicht is het verlies per aandeel van 6 cent in plaats van de verwachte 8 cent goed nieuws. De omzet was met $136,7 miljoen ook net iets beter dan de $136,6 waar de analisten van uitgingen. Maar het was direct duidelijk dat dat plusje marginaal was en het verlies per aandeel volgens een andere rekenmethode 24 cent bedroeg.

Over het hele jaar verwacht Box een omzet van $602 tot $608 miljoen te gaan rapporteren en een verlies van 16 tot 20 cent per aandeel. Wat daarbij direct opvalt is de geringe marge. Het bedrijf lijkt heel voorzichtig te zijn of het ziet weinig kans grote stappen te maken.

Het gevolg van deze cijfers was vooral nabeurs zichtbaar. Het aandeel verloor daar 10,6%. Er zijn naast de teleurstellende, weinig inspirerende cijfers twee oorzaken voor deze klap. De eerste is door iedereen genoemd: DropBox wil ook naar de beurs en dat bedrijf zou wel eens een betere belegging kunnen zijn. De andere reden is minstens zo relevant. Box heeft sinds begin dit jaar de koers met 14% zien toenemen, zonder dat de omzet of meldingen daarvoor een reden gaven. Wat dat betreft is de afstraffing van gisteren niets anders dan een logische correctie.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*