CES voor storage nieuwtjes

In Las Vegas wordt op dit moment de jaarlijkse Consumer Electronics Show, CES, gehouden. De laatste jaren worden hier ook steeds meer componenten, zoals harde schijven, getoond dan wel gelanceerd.

 

Voor de 2019 editie is dat wederom het geval. Seagate heeft een SSD serie voor NAS gelanceerd, wat opvallend te noemen is. De hoge prijs per GB of TB van een SSD maakt deze minder geschikt voor grootschalige opslag. Spinning discs hebben hier vooralsnog een factor 3 of zelfs 4 lagere prijs.

 

Lite-On, in Nederland nog steeds bekend van de cd/dvd branders gebruikt de CES om de lancering in Q2-2019 van een eigen lijn QLC SSDs bekend te maken. Wat daar weer aan opvalt is dat het bedrijf op de CES ook werft voor de producten bestemd voor enterprise en industriële omgevingen.

 

Western Digital lijkt zich wat dat betreft veel meer op de CES doelgroep te richten. Het bedrijf heeft voor de beide merken Western Digital en SanDisk nieuws te melden bij portable storage. Het gaat hierbij om portable SSD devices. En in het kader van piketpaaltjes slaan: SanDisk laat in Vegas ook het prototype van een 4TB USB-C stick zien. Daarmee onderscheidt het zich van Seagate dat op de eigen stand met de merknaam LaCie ook nog een nieuwe lijn portable SSD devices tentoonstelt.

Toshiba heeft tenslotte nog een nieuwe serie ball grid array (BGA) NVMe SSDs op de stand staan. Hierbij gaat het om storage met formfactor M2.1620 en M2.2230. Met capaciteiten tussen de 128GB en 1TB denkt de Japanse fabrikant hiermee drie gebieden op het oog: ultra thinbooks, IoT/embedded toepassingen en als bootdisc voor servers of storage systemen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*