Cloudstorage: de voor- en nadelen

Het is inmiddels wel duidelijk dat het opslaan van data in de cloud voordelen heeft. Evenzo weet bijna iedereen ook wel een of meerdere nadelen te noemen. Of de plussen en minnen altijd correct zijn is een tweede. Daarom is het handig dat op Enterprisestorageforum een kort overzicht is verschenen.

Een overzicht met uitwerking van de voor- en nadelen van cloudopslag lijkt makkelijk te maken. Toch komen ze erg weinig voor. Ook op vendor niveau. In de regel beperkt men zich namelijk tot een kant van het verhaal en niet een vergelijking.

Het lijstje met uitleg van op Enterprisestorageforum van zes voordelen en vijf nadelen geeft een goed inzicht, al is het niet volledig. Dat laatste komt omdat het vanuit Amerikaans perspectief is geschreven. Het begrip “grensoverschrijdend” dat zowel een min- als een pluspunt kan zijn is niet beschreven. De vermelding van compliance als een minpunt lijkt ook wat te kort door de bocht. Desalniettemin is het goed dat op deze manier een aanzet voor een vergelijking is gemaakt. Het is een goed startpunt dat geïnteresseerden verder kunnen uitwerken

De markt voor cloud storage blijft overigens onverminderd groeien. HTF Market Intelligence spreekt over 23% jaarlijkse omzet groei tot 2025 voor cloud back-up diensten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*