Cohesity naar de AWS marktplaats

Nog voor re:Invent heeft Cohesity bekend gemaakt voor het DataPlatform Cloud Edition van AWS gebruik te gaan maken. Dat besluit gaat gepaard met de behalen van de Advanced Tier Technology Partner status.

Cohesity, dat zich de pionier voor hyperconverged secondary storage noemt, stapt naar de cloud. Door de dienstverlening geschikt te maken voor de AWS omgevingen kunnen alle secondary workloads nu worden verdeeld tussen on-premise en cloud infra. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen om tegemoet te komen aan de grote vraag naar meer efficiency en ondersteuning van hybride omgevingen.

Het begrip secondary storage hoort betrekking te hebben op data die minder frequent wordt geraadpleegd. Volgens Cohesity vallen daaronder backup, DR en test/dev omgevingen. Dat laatste wekt verbazing. Strikt genomen hebben dergelijke omgevingen namelijk niets met data opslag te maken. Op het blog van Cohesity wordt deze bewering ook gewoon herhaald.

Dat Cohesity het aanbod verruimt door gebruikers te ondersteunen bij het gebruik van de publieke AWS omgeving is op zich een goede zaak. De gebruikte argumenten en voorbeelden zijn echter mager en vooral weinig onderscheidend. Daar zit dan ook de ware boodschap: het bedrijf sluit aan in de rij van andere vendoren die al langer toegang tot en integratie met AWS bieden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*