Commvault zet multi-cloudstrategie kracht bij door samenwerking met Google Cloud

— Commvault komt tegemoet aan de behoefte van bedrijven aan flexibele databescherming en high availability in snel groeiende hybride IT-omgevingen op basis van meerdere clouds —

— Organisaties profiteren van ondersteuning voor alle opslagcategorieën in de Google Cloud: coldline, nearline, regionaal en multi-regionaal —

— Commvault versnelt de overstap naar de cloud met verbeterde aanpasbaarheid en kostenefficiëntere beveiliging —

Utrecht, 9 november 2017 – Commvault (NASDAQ: CVLT), wereldwijd leider in back-up-, herstel-, archiverings- en cloud-oplossingen, en Google Cloud maken vandaag bekend dat ze een strategische samenwerking zijn aangegaan. Dit maakt het eenvoudiger voor organisaties om een beroep te doen op het complete scala aan mogelijkheden van een van de snelst groeiende cloud-platforms binnen de IT-branche, het Google Cloud Platform™.

De samenwerking met Google Cloud Platform biedt gezamenlijke klanten nieuwe mogelijkheden om hun IT-omgeving sneller op te schalen, eenvoudiger te innoveren en data veiliger in de cloud op te slaan en benutten. Commvault biedt ondersteuning voor alle opslagcategorieën van het Google Cloud Platform: coldline, nearline, regionaal en multi-regionaal. Organisaties kunnen daarmee optimaal gebruikmaken van hun investeringen in de cloud en de juiste balans vinden tussen toegang en kostenefficiënte gegevensopslag.

Volgens een recente enquête die Commvault in samenwerking met CITO Research uitvoerde is 56 procent van alle organisaties volledig op de cloud overgestapt of van plan om al hun workloads in de cloud onder te brengen. Tijdens een onderzoek naar cloud-beveiliging dat MIT Sloan in opdracht van Google uitvoerde, gaf 75 procent van alle zakelijke en IT-besluitvormers aan dat gegevensopslag hun grootste workload in de cloud vertegenwoordigde. Deze bevindingen onderstrepen het belang van de cloud voor het moderniseren van IT-processen, het verbeteren van de operationele efficiëntie en het vergroten van de zakelijke flexibiliteit.

“Onze enterprise klanten willen graag support voor hun migratie-strategie naar Google Cloud”, zegt Adam Massey, director of strategic technology partnership bij Google Cloud. “Dit gaat gepaard met een behoefte aan uitgebreide databescherming. Commvault stelt onze klanten in staat om deze overstap te versnellen door het eenvoudiger te maken om data over te zetten naar het Google Cloud Platform.”

De mogelijkheden die Commvault biedt voor compressie en deduplicatie stellen organisaties in staat om enorme datavolumes snel en kostenefficiënt over te zetten naar het Google Cloud Platform en die voor analysedoeleinden in te zetten. Het platform van Commvault biedt een centraal en uitgebreid overzicht van alle data op locatie en in de cloud en maakt gebruik van branchestandaard encryptie om data tijdens de overdracht en opslag te beschermen. Dit maakt het eenvoudiger en betaalbaarder om data beheren en aan de eisen van de wet- en regelgeving te blijven voldoen.

De strategische samenwerking tussen Commvault en Google Cloud helpt bedrijven met hun digitale transformatieproces door gebruik te maken van één oplossing voor holistisch databeheer die voorziet in back-ups, herstel, beheer en e-discovery in omgevingen op locatie, binnen het Google Cloud Platform en in andere cloud-omgevingen.

“Organisaties hebben een flexibele oplossing nodig die high availability en risicoreductie naar hun complete data-infrastructuur brengt. Daarom bieden we ondersteuning voor zo veel meer cloud-mogelijkheden dan elke andere leverancier”, zegt N. Robert Hammer, de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Onze analyses van het cloud-gebruik en recente onderzoeken wijzen erop dat steeds meer bedrijven een beroep doen op het Google Cloud Platform om te beschikken over een krachtig presterende, flexibele en betrouwbare infrastructuur. Het Commvault Data Platform helpt organisaties in de private en publieke sector optimaal te profiteren van alle mogelijkheden van het Google Cloud Platform tijdens de overstap naar een omgeving op basis van meerdere clouds.”

Commvault helpt gebruikers van het Google Cloud Platform om data op veilige en gestroomlijnde wijze te verplaatsen, beheren en analyseren. Het biedt hetzelfde niveau van databescherming die organisaties normaliter toepassen op data op locatie. Commvault biedt ondersteuning voor de meest voorkomende bedrijfsapplicaties die gebruikmaken van de Google Cloud Engine, met inbegrip van uiteenlopende bestandssystemen in Windows-, Unix- en Linux-omgevingen. Verder biedt het platform ondersteuning voor applicaties en databases zoals SAP, Exchange, Oracle en DB2 en big data-applicaties als GPFS, Mongo DB en Hadoop. Gebruikers kunnen daarnaast een beroep doen op de functionaliteit voor gegevensbeheer binnen het Google Cloud Platform voor Google-applicaties zoals Gmail en Google Drive, met inbegrip van back-up-, herstel- en beheermogelijkheden.

Een snellere overstap naar de cloud

De ondersteuning van Commvault voor het Google Cloud Platform omvat onder meer:

 • Databescherming ter ondersteuning van grootschalige migraties naar de cloud.
 • De mogelijkheid om opslaglocaties in verschillende clouds snel en uitgebreid te doorzoeken op basis van een centraal overzicht van alle data.
 • De flexibiliteit om gegevens te verplaatsen, beheren en gebruiken binnen alle vier opslagcategorieën van het Google Cloud Platform: coldline, nearline, regionaal en multi-regionaal.
 • Gegevensredundantie voor elke opslagcategorie van het Google Cloud Platform.
 • De mogelijkheid om gegevens te herstellen waar dat maar nodig is: op locatie, naar een andere opslaglocatie in de cloud of naar een andere cloud.
 • Optimalisatie van de gegevensopslag: flexibele mogelijkheden voor het creëren van grote, gededupliceerde storage-pools met fijnmazige mechanismen voor het verplaatsen van data en workloads tussen clouds en regio’s binnen dezelfde cloud.
 • Snelle bescherming voor de data van bedrijfsapplicaties die binnen het Google Cloud Platform worden gehost, met ondersteuning voor:
  • veel gebuikte bestandssystemen in Windows- en Linux-omgevingen
  • applicaties en databases zoals SQL Exchange, Oracle en DB2
  • SaaS-applicaties zoals Office 365
  • big data-applicaties zoals GPFS, MongoDB en Hadoop
  • met behulp van Commvault-API’s aanpasbare back-ups van applicaties.
 • Ondersteuning voor GSuite Gmail en Google Drive – Back-up en herstel vanuit het Google Cloud Platform met uitgebreid beheer via het centrale platform van Commvault.

Over het Commvault Data Platform en Commvault-oplossingenportfolio
De elfde versie van het Commvault-oplossingenportfolio is bedoeld om klanten te helpen bij het activeren van hun data door het versnellen van de transformatie van legacy-datamanagement naar een moderne dataomgeving. Zo zijn kritische, zakelijke inzichten te creëren en is nieuwe waarde uit technologie-investeringen van klanten te halen. Het Commvault-oplossingenportfolio bestaat uit een productaanbod op het gebied van gegevensbescherming en herstel, cloud, virtualisatie, archiveren, synchroniseren en delen van bestanden om in te spelen op veranderende trends in de markt. Het Commvault Data Platform is open en op standaarden gebaseerd, en helpt klanten bij het beter benutten van hun gegevens, het verbeteren van de IT-activiteiten en het voorzien in innovatie, samen met derde partijen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*