Compuverde – SDS uit Karlskrona

Scandinavië wordt niet direct geassocieerd met storage. De landen in de regio hebben weliswaar goede datacenters die bij uitstek geschikt zijn voor storage, maar dat zijn niet de bouwers van storage. Compuverde uit Karlskrona is dat wel.

Compuverde claimt “the most user-friendly, software-defined storage solution out there and it delivers in all fields according to its users“ te zijn. SDS is dus wat ze bieden en daarbij valt op dat het bedrijf zeer nadrukkelijk vermeld geen open source code te gebruiken. De basis is een 100% proprietary OS zijn dat voor hoge efficiency moet zorgen, omdat het flexibel is en dankzij het “just a bunch of nodes” principe toestaat dat ook zuinige hardware wordt ingezet. Het OS is met de nodige patenten is beschermd.

Het bedrijf ondersteunt vNAS, Hyperconverged en Hybride cloud oplossingen en lijkt als sweet spot enterprises met veel B2C klanten te hebben. Dat Compuverde, dat in 2010 is begonnen, nog zo onbekend is in Nederland is opvallend. Het partneroverzicht noemt IBM en Atos als twee bedrijven die op de Nederlandse markt actief zijn. Hoe actief en succes die daarmee zijn is onbekend.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*