Crashplan – weer een Online back-up leverancier die de er mee ophoudt

De afhankelijkheid van digitale data betekent dat die data ook goed moet worden beschermd. Het online opslaan van data als back-up is daarvoor een veel gebruikte en goede oplossing. Bedrijven en particulieren maken er in toenemende mate gebruik van. Helaas is het aanbod voor die laatste groep alles behalve stabiel.

Einde aanbod

Dat bleek maar weer eerder deze week toen het bedrijf Code42 bekend maakte de bekende back-up tooling met de naam Crashplan te schrappen voor consumenten. Per 22 augustus kunnen endusers geen contracten meer verlengen of afsluiten. De app voor Android en iOS blijft nog werken en klanten hebben tot uiterlijk 23 okotober 2018 de tijd de opgeslagen dat te verwerken. Alle bestaande contracten worden gratis met 2 maanden verlengd om iedereen tijd genoeg te geven data weg te halen.

Levert niets op

Code42 neemt deze stap niet als eerste. Het is het zoveelste bedrijf dat zegt te focussen op MKB en groot zakelijk. Daarmee wordt impliciet aangegeven dat op de Enduser SoHo markt geen of niet genoeg geld te verdienen valt. Hoewel Crashplan de afbouwfase zeer ruim neemt en ook de communicatie zeer helder is, is het geen goede ontwikkeling. De zoektocht van veel consumenten naar goede en betaalbare online back-up faciliteiten begint weer van voor af aan. Voor de komende jaren is er weer genoeg ammunitie om de borrelpraat over de onbetrouwbaarheid van Cloud opslag te voeden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*