Daling SSD prijzen leidt niet tot fors meer shipments van enduser schijven

De afgelopen paar maanden is een daling van de prijzen voor SSDs zichtbaar. Schijnbaar door overcapaciteit zijn de prijzen voor consumenten en businessmodellen met 10% en meer gedaald. De prijzen voor NAND flash zullen ook het huidig kwartaal onder druk blijven staan. Of die prijsdaling leidt tot een hogere vraag is nog niet helder.

Trendfocus heeft cijfers over de SSD shipments van het afgelopen kwartaal gepubliceerd. De onderzoekers komen tot een plus van 17% ten opzichte van het vorige kwartaal voor enterprise SSDs, in totaal zou er 5% meer verscheept moeten zijn. Hoewel het persbericht daar zeer summier over is moet derhalve worden vastgesteld dat de de SSD groei bij de andere segmenten dus aanzienlijk geringer moet zijn geweest. Het feit dat specifiek de enduser markt niet wordt genoemd is ook opvallend. Omdat de Enterprise markt voor meer dan 50% van de NAND productie afneemt zou de enduser markt en specials dus een groei in shipments van enkele procentpunten hebben laten zien.

Ofwel de markt komt later pas in beweging of er zijn nog zoveel voorraden bij de distributeurs dat eerste de oude voorraden moeten worden verkocht. En dat laatste zou dan weer een verklaring kunnen zijn waarom met name bij de consumenten schijven behoorlijk gestunt wordt met de prijzen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*