Datacenter markt blijft lastig voor Lenovo

De pers heeft afgelopen week uitgebreid stilgestaan bij de kwartaalcijfers die Lenovo naar buiten bracht. Tussen de regels door en uit de cijfers zelf viel voor iedereen te lezen dat de producent van CE, computers, servers en meer alles behalve een uitzonderlijke groeier is.

Het tegenovergestelde is evenmin waar. Lenovo, dat de afgelopen jaren met merken heeft overgenomen en een echte wereldspeler wil zijn, lijkt langzaam maar zeker de verliezen onder controle te krijgen.

Voor wat betreft de zakelijke markt, specifiek de datacenters, zit daarover in de berichtgeving wel twee interessante meldingen verstopt. Die markt is goed voor ongeveer 10% van het groepsinkomen ($971 miljoen) maar daar levert wel een verlies op van $114 miljoen. De eerste melding is dat Lenovo verwacht over twee jaar uit de rode cijfers te zijn in dat segment en dat te realiseren door alle mogelijk producten. De tweede is dat het in de VRC verlies heeft genomen door uit deals met hyperscalers te stappen. Dat is omzet die blijvend weg is. Naar wie die omzet is weggelekt laat zich raden: OCP en ODM aanbieders

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*