Datrium lanceert binnenkort Datrium Cloud DVX

Datrium, een Amerikaanse “Open Converged Infrastructure” provider heeft eind vorige maand bekend gemaakt begin 2018 te komen met Datrium Cloud DVX. Het bedrijf levert al de recovery dienst DVX voor onpremise toepassingen, daar komt nu een cloudversie bij.

Het herstellen van gedeeltelijk of gehele beschadigde VM’s is een van de meest voorkomende situaties waarin recovery toepassingen worden gebruikt. In de regel wordt daarbij de VM teruggehaald uit een andere omgeving. Dat kan vanaf een ander machine in dezelfde ruimte, vaker vanaf gebeurt het van machines die off premise in andere datacenters staan.

De stap dat recoveries ook mogelijk te maken vanaf cloud omgevingen is logisch, maar niet nieuw. Datrium is een van de partijen die AWS gebruikt als platform om de eigen software als echte SaaS oplossing aan te bieden. Het bedrijf claimt daarbij dat kennis van AWS, S3, EC2 niet nodig is. De gebruiker kan vanaf een reeds bestaande Datrium interface wegschrijven, terughalen en beheren.

Het claimt beter en sneller te werken dan Nutanix Cloud Connect, omdat het slimmer omgaat met deduplicatie (“on-the-wire”). Datrium lanceert de Cloud DVX “within 60 days” voor de prijs van $6.000 per 5TB per jaar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*