Datto overgenomen door financierder

Datto, leverancier van back-up oplossing, heeft vorige week bekend gemaakt zich te laten overnemen door Vista Equity Partners. Wederom een vendor die de zelfstandigheid opgeeft. Het is ook niet de eerste keer dat de nieuwe eigenaar geen IT bedrijf is.

Wat Datto doet vertoont op het eerste gezicht overeenkomsten met wat Violin Memory deed. Dat bedrijf was failliet en kon amper aan klanten komen. Via de curator werd het ondergebracht bij een financier die in staat geacht wordt orde op zaken te stellen en een doorstart mogelijk te maken. Datto is echter niet failliet en het heeft ook behoorlijk wat klanten.

Toch kiest het voor de overname door een financier, een die het bedrijf ook spoedig zal laten opgaan in Autotask. Autotask is tooling voor service providers om de processen te automatiseren en analyseren. Het sluit schijnbaar goed aan bij Datto dat op papier de zelfde doelgroep bedient, maar dan met cloud bases back-up en DR oplossingen.

Of deze samensmelting ook in de praktijk meerwaarde zal bieden moet nog blijken. Voordeel is dat de combinatie niet gelieerd is aan een hardware vendor, hetgeen niet overal in de markt wordt gewaardeerd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*