De balans van 8 jaar Tintri

Eerder dit jaar is duidelijk geworden dat er voor storage vendor Tintri geen toekomst was. De overhaaste beursgang in 2017 was al opgevat als een coup van investeerders die een exit zochten. De cijfers van 2018 gaven aan dat daar ook goede reden voor was, het bedrijf bleef geld verbranden.

Tintri is eind juni tot stilstand gekomen. Personeel is ontslagen en werd schijnbaar al langere tijd niet meer betaald. Begin juli werd chapter 11 aangevraagd en pal daarop verscheen in de vorm van DDN een mogelijke redder. Wat er uiteindelijk te redden viel en waarom DDN zijn slag sloeg is nog steeds niet helemaal duidelijk. Voor het personeel is het niet gedaan, de meeste zijn vertrokken. DDN claimde en claimt nog steeds belangstelling voor de producten en klanten te hebben.

Belangstelling voor de productlijn van Tintri lijkt begrijpelijk, want wat er is geleverd voldeed aan een vraag uit de markt en klanten leken ook tevreden. Het zijn echter de klanten die nu de aandacht trekken.

Tintri heeft formeel 8 jaar bestaan. De eerste producten kwamen in 2011 op de markt. Er waren dus 7 jaren dat het echt iets te bieden had. Tintri stond op tal van beurzen, haalde de pers en op zoek was naar klanten. DDN heeft vorige week bekend gemaakt dat het 1.600 klanten van Tintri overneemt en ter zijde staat met onderhoud en service. Daarmee is ook de belangrijkste reden voor de ondergang van het bedrijf inzichtelijk geworden. Er is meer over geschreven, maar de cijfers waren niet eerder zo duidelijk.

Om operaties op (tenminste?) twee werelddelen, inclusief personeel in meerdere landen, lonend te krijgen zijn klanten nodig. 1.600 klanten in 7 jaar werven is gewoon te weinig om in de buurt van zwarte cijfers te komen. Waarom er zo weinig klanten zijn geworven is een vraag waar nog veel over gediscussieerd wordt. Het is iets dat alle andere storage aanbieders zouden moeten volgen, want ook zij zijn – op een enkele uitzondering na – niet in staat zwarte cijfers te schrijven.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*