De perceptie en acceptatie van SDS, HC en Cloud storage

Datacore heeft onderzoek laten uitvoeren naar het gebruik van SDS (software define storage), HC (Hyyper-converged) en Cloud storage. Daartoe zijn IT professionals uitgenodigd aan een enquête deel te nemen, 400 – waarvan 83% uit de VS komt – hebben aan die oproep gehoor gegeven. Het onderzoek uit Q4-2018 komt tot meerdere echt opvallende conclusies.

De geografische verdeling van de deelnemers aan het onderzoek is evenzo relevant als de omvang van de bedrijven die ze vertegenwoordigen, slechts 26% geeft aan een concern omzet van minder dan $10 miljoen hebben. Het zijn dus de echt grote en Amerikaanse bedrijven die de bevindingen bepalen. Desondanks zijn er een paar conclusies die opvallen.

De eerste is dat, los van welke storage component is gekozen, 42% vreest of ervaart een vendor lock-in. Een ander betreft HC. Dat klinkt mooi, maar wordt als de opmaat naar nieuwe silo’s gezien en staat daarom nog niet hoog op de inkooplijst.

De bevindingen helpen inzichtelijk te maken waar de huidige stagnatie en zelfs vraaguitval van storage oplossingen nog meer door worden bepaald dan alleen het de numerieke mismatch tussen aanbod en vraag.

 

Deze en andere bevindingen staan in deze PDF.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*