Dell kwartaalcijfers en storage trends

Uit de vorige week gepubliceerde cijfers van Dell EMC valt op te maken dan het afgelopen kwartaal de omzet voor storage met 1% is afgenomen. Dat is een cijfer waar niemand van zal wakker liggen. In de uitleg die werd gegeven zat echter wel iets dat onthouden moet worden.

David Goulden, hoofd van de infrastructure solutions group, heeft namelijk gezegd dat het bedrijf meer de nadruk gaat leggen op de mid-market. Daarvoor gaan meer producten komen. De definitie van mid-market is lastig. In de reacties wordt gewezen op een marktsegment voor orders kleiner dan $500.000. Of dat gelijk staat aan omzet per klant, per factuur, per periode of de listprice van de appliance wordt niet verder uitgelegd.

Wat wel duidelijk wordt is dat in het zogenaamde high-end segment een omzetdaling van meer dan 10% moet zijn geweest. Dat is ook voor Dell EMC een pijnlijke ontwikkeling. De keuze meer naar andere segmenten te kijken is alleen al daarom niet meer dan logisch. Vragen of de gehanteerde marktindeling en definities helder genoeg zijn en of daarmee niet interessante niches of subsectoren over het hoofd worden gezien zijn zo te zien niet gesteld.

Waarschijnlijk ook omdat iedere journalist en analist bij het zien en horen van de cijfers vooral onder de indruk was van neergaande lijn. De moloch slaagt er tot op heden namelijk niet in meer storage omzet te halen dan voor de overname van EMC. Dat 1 + 1 = < 2 kan zijn blijft verbazen.

(The Reg heeft er zelfs een podcast over)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*