Dropbox trotseert beursklimaat – gedeeltelijk

De beurzen geven op dit moment weinig aanleiding voor vreugde. In oktober hebben alle sectoren koersverliezen genoteerd, de tech sector zelfs grotere dan gemiddeld. De kwartaalcijfers van Dropbox die op 8 november verschenen zijn in deze onrustige marlt positief ontvangen.

Dropbox had goed nieuws voor de beleggers. De omzet ligt 26% hoger dan een jaar geleden en 6% in vergelijking met het voorgaande kwartaal. De nauwere integratie en samenwerking met Google Cloud Services die dezelfde dag is bekendgemaakt maakt Dropbox tot een logisch verlengstuk van de Google diensten, wat ook op de langere termijn tot meer klanten zal leiden.

Van ruim 10 miljoen betalende klanten naar iets meer dan 12 miljoen gaan in een jaar gaan laat dat de omzetverhoging niet uitsluitend bestaat uit upgrades van bestaande abonnementen. Toch is er bij nadere bestudering van de cijfers iets dat opvalt. De ARPU die vorig kwartaal op $116,66 uitkwam, komt nu uit op $118,60. Die toename is hoger dan wat de markt verwachtte, echt indrukwekkend is het echter niet. Sterker nog de ARPU groei op kwartaalbasis lijkt af te zwakken. Een verklaring daarvoor wordt niet gegeven.

De koerswinst van dik 3% viel op. Beleggers waren schijnbaar onder de indruk van een omzetgroei en het verminderd verlies. De kanttekening die daarbij wel gemaakt moet worden, is dat het Dropbox aandeel weliswaar 20% hoger noteert dan eind oktober, maar dat is nog altijd 60% van de hoogste notering in juni van die jaar en 15% onder de koers aan het begin van het jaar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*