Druva koopt CloudRanger

Het Amerikaanse Druva heeft op 5 juni laten weten dat het Ierse CloudRanger heeft overgenomen. Beide bedrijven zijn in Nederland weinig bekend en baseren de dienstverlening op AWS.

Druva noemt zich leader op het gebied van cloud data protectie en management. Daarvoor heeft het een eigen SaaS oplossing die ook extreem lange opslag in de AWS omgeving zou moeten mogelijk maken. Storagenieuws.nl schreef daar reeds in 2016 over. Het bedrijf heeft daarna nog maar sporadisch de pers gehaald. Het laatste nieuws stamt ui de zomer van 2017 toen werd aangekondigd dat er $80 miljoen extra kapitaal was aangetrokken met het oog op overnames.

Die stap is nu dan gezet door CloudRanger te kopen, dat claimt tot de top van op AWS gebaseerde back-up en DR SaaS aanbieders te zijn. Het voegen van de twee bedrijven zou moeten leiden tot een compleet pakket, wat one stop shopping mogelijk maakt.

Uit het persbericht valt verder op te maken dat er tussen de bedrijven wel de nodige verschillen zijn. Druva noemt als belangrijkste footprint 4000 enterprise klanten. CloudRanger komt tot 300 klanten waarvan een deel MSP is. Dat is een indicatie dat de overname niet alleen door de one stop shopping gedachte is ingegeven. Beide bedrijven spreken deels andere marktsegmenten aan en dat opent ook de nodige mogelijkheden.

Over de verkoopprijs wordt niets bekend gemaakt, ook dat is wel een interessant detail. De consolidatie in de storage sector heeft inmiddels ook de kleinere spelers bereikt. Miljardendeals zijn niet meer aan de orde.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*