Eerste impressie VMworld

Met VMworld in Las Vegas gaande is er een gestage stroom van meldingen over VMware producten en diensten. Storage speelt daarbij uiteraard ook een rol, maar is niet de hoofdzaak. De meldingen die tot nu toe zijn verschenen besteden daar weinig aandacht aan.

Twee bedrijven vallen wat dat betreft op, omdat ze als hardware vendors de eerste dag al van zich laten horen en daarmee een plek hebben tussen de meldingen van VMware zelf. Het zijn Kingston en Accelstor. Kingston heeft de DC1000M U.2 2.5” NVMe SSD meegenomen om te illustreren hoe het de flash storage behoefte in datacenter en vergelijkbare omgevingen kan invullen. Accelstor grijpt VMworld aan om de nieuwe serie AFA, de NeoSapphire H710 te demonstreren. Daarbij gaat het om een HA 4U machine geschikt voor maximaal 48 SATA drives.

Er zijn uiteraard meer vendoren van storage en storage componenten aanwezig, maar het overzicht van exposanten maakt duidelijk dat op dit terrein de hypefase is gepasseerd. Er zijn beduidend minder aanbieders uit die hoek en tot op heden is het aantal echte primeurs met een vergrootglas te vinden. VMworld 2018 als het zoveelste bewijs dat die sector fors verandert en consolidaties eerder aan de orde zijn dan nieuwe toetreders of uitvindingen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*