Enterprise en DC SSDs performance

Er worden met grote regelmaat SSDs op de markt gebracht. De meesten daarvan worden door tech titels en enthousiast bloggers getest. Een categorie schijven wordt om begrijpelijke redenen minder vaak aan een test blootgesteld, dat zijn de SSD voor enterprise en datacenter omgevingen.

Dat dit soort schijven zo weinig wordt getest heeft een aantal redenen. De schijven zijn minder vaak via de reguliere handel te betrekken, dat vermindert de kans een schijf voor testdoeleinden te krijgen. Een andere reden is dat ze eerder als direct shipment bij de gebruiker aankomen, de importeur heeft amper of geen voorraad.

Het is daarom wel aardig te zien dat storagereview de afgelopen week twee zakelijker SSDs heeft getest, de Seagate Nytro 3530 en de Samsung PM1635a, beiden zijn SAS SSDs. Opvallende conclusie: Uit de twee afzonderlijke tests blijkt dat Seagate een beter product te zijn. De Samsung zou meer een doorsnee product zijn. Wat dat betreft is de uitkomst omgekeerd aan wat voor consumenten SSDs geldt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*