Exagrid hyperconverged storage backup groeit omdat DellEMC en HPE steken laten vallen

Het Amerikaanse Exagrid wist vorige week te melden dat het de afgelopen 12 maanden 20% meer omzet heeft behaald. Een van de reden voor de groei is volgens het bedrijf dat het makkelijker dan ooit DellEMC en HPE klanten kan overtuigen te migreren.

In een persbericht met trots wijzen op de groei en groeiversnelling is normaal. In het zelfde document de nummers 1 en 2 bij naam noemen en aangeven dat die slechte producten hebben is opvallend. Letterlijk staat er:

Andrews reports that customers in record numbers are turning to ExaGrid out of frustration with poor performance and excessive cost incurred when using disk behind backup applications with deduplication. Similar performance and cost complaints are heard from customers using inline deduplication products such as Dell EMC Data Domain and HPE StoreOnce

Dat is duidelijke taal en in lijn met wat het afgelopen jaar vaker heeft gecommuniceerd. Verder staat er nog te lezen dat er heel veel (“six-figure”) leads zijn binnengehaald, verkoopkantoren in o.a. EMEA opgezet en dat de samenwerking met VEAAM verder is toegenomen.

De claim de snelste backups en restores te maken, mede dankzij slimme de-duplicatie, lijkt dus te worden gehoord en geloofd. Toch is er een cijfer dat de kracht van de melding relativeert. In het afgelopen kwartaal zijn er 100 nieuwe klanten opgetekend. Dat geeft een indicatie van de omvang van het bedrijf en verklaart ook waarom de nummers 1 en 2 niet de moeite nemen te reageren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*