ExaGrid Q1 groei – dezelfde verklaring als vorige keren

ExaGrid levert “intelligent hyperconverged storage” voor backups met data dedubplicate, een landing zone en schale-out architectuur. Daarmee claimt het succesvol te zijn. De cijfers van Q1-2019 zouden dat wederom aantonen.

Punt van de melding is dat ExaGrid geen concrete cijfers geeft. Het bedrijf is niet beursgenoteerd dus de verplichting de markt transparant en objectief te informeren ontbreekt. Het gevolg daarvan is dat het persbericht volstaat met loze kreten (“record bookings”) en het lastig is concreet nieuws of verbeteringen te benoemen.

Concreet is wel dat ExaGrid geïntegreerd kan worden met Veaam en Zerto oplossingen. De eerste is een grote marktpartij met goede naamsbekendheid. Daarop meeliften kan nooit kwaad. Zerto is daar nog een iets kleinere aanbieder, maar inmiddels ook redelijk bekend, bekender dan ExaGrid.

Wat wederom veel ruimte krijgt is de melding dat het grootste deel van de nieuwe aanwas komt van ontevreden Dell, HPE en nu ook Veritas klanten. De eerste keer dat die melding voorbijkwam trok het in positieve zin de aandacht. Dit is nu het derde kwartaal op rij dat het te lezen is.

Dat valt ook op, maar inmiddels is het niet meer positief. De markt heeft er meer aan te horen wat bijvoorbeeld de omzet en groeipercentages zijn. Transparantie in plaats van een grijs gedraaide plaat.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*