Exagrid – sterke groei binnen een duidelijk marktsegment

Exagrid, dat claimt de oplossing voor deduplicatie te hebben en daarbij alle uitdagingen van back-ups oplost heeft zojuist de kwartaalcijfers gepubliceerd. Het bedrijf dat een sterke focus op de bovenkant van de markt lijkt te hebben meldt een plus van 22%.

Het gaat daarbij om zowel de omzet als “bookings” en een vergelijkbare groei werd ook al de voorgaande kwartalen bekend gemaakt. In tijden dat de storage markt op weinig enthousiasme bij beleggers kan rekenen zijn dat cijfers die enige indruk moeten maken. Niet voor niets hint The Reg over een IPO ergens in de loop van 2019.

De daarbij eveneens gemaakte opmerking dat Exagrid bestaat omdat het een oplossing heeft voor legacy disk arrays is correct. Dat mag echter niet worden opgevat als een signaal dat de levensduur van de Exagrid businesscase beperkt zal zijn. Juist de data op legacy storage systemen – nog even los van wat daar precies de definitie van is – moeten 100% beschikbaar kunnen zijn voor de langere duur. Dat verklaart ook waarom Exagrid een betere groei laat zien dan bedrijven als Commvault die legacy links laten liggen en zich richten op oplossingen voor moderne storage vraagstukken. Dat is een markt waar ook veel meer concurrentie is dan het segment dat Exagrid bedient.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*