Filespaces™ van LucidLink

Deze maand is het Bulgaars-Amerikaanse bedrijf LucidLink meer gaan communiceren. Doel is de meer bekendheid voor Filespaces™, de High-Performance Cloud-Native File Service for Distributed Workloads.

Streaming in plaats van verplaatsen

LucidLink claimt de oplossing te hebben voor organisaties die veel data naar de cloud brengen en vandaar uit raadplegen. De performance en het bedieningsgemak zijn dan schijnbaar minder. Vandaar het de object based storage in de cloud laat benaderen als een externe fysieke storage unit. In dat geval is data in de cloud makkelijker te benaderen en is er sprake van streaming in plaats van verplaatsen van de individuele bestanden.

Het bedrijf claimt dat elke S3 compatible clouddienst geschikt is om met LucidLink storage overweg te kunnen. Integratie met andere cloudbased opslag oplossingen lijkt eveneens mogelijk. Het voordeel daarvan is dat er gekozen kan worden uit cloud datacenters in de directe omgeving, of waar al diensten worden afgenomen. Daarnaast is het een manier om invulling te geven aan de storage behoeften die voor hybride en edge scenario’s gelden.

Abonnementen en Software

Omdat het gaat om een cloud based opslag is de tarief structuur gebaseerd op kort lopende abonnementen. De gratis instapversie is de tegenhanger van een trial account. De benodigde software is beschikbaar voor Windows, iOs en Linux.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*