Flash Memory Summit nieuws

Vanwege de 2017 Flash Memory Summit (van 8 tot 10 augustus in Santa Clara) zijn er deze week weer de nodige aankondigingen gedaan. Hieronder volgen de korte beschrijvingen van drie lanceringen

Micron

Micron maakte bekend per eind deze maand al de 9200 serie NVMe SSDs te kunnen leveren. Daarmee krijgt de 9100 serie een opvolger gebaseerd op 3D NAND en specifiek bedoeld voor zware toepassingen. Bijna onvermijdelijk wordt in het persbericht de flitshandel (HFT, high frequency trading) genoemd.

Dat is echter niet de enige doelgroep die Micron wil aanspreken. Daarom is de 9200 in drie versies leverbaar ECO (read intensive), PRO (mixed use), en MAX (write intensive) Voor elke uitvoering zijn er verschillende capaciteiten. De ECO kent met 11TB de grootste opslag, de Max moet het doen met 6,4TB

Seagate

Het geplaagde Seagate gebruikte SM om te laten zien dat het op SSD vlak het nodige te leveren heeft. In lijn met Micron kiest Seagate er ook voor verschillende gebruikssituaties te adresseren.

De Nytro 3000 is een upgrade van de 1200.2, een SAS SSD met dubbele interface en bedoeld voor data intensieve toepassingen. De Nytro 5000 M.2 NVMe SSD volgt de XM1440 M.2 en heeft biedt max 2TB opslag.

Echt opvallend op het Event lijkt te zijn dat Seagate de prestatie van 60TB in een SSD niet heeft weten te verdubbelen. Dit jaar is er een 64TB NVMe SSD te zien op de stand.

Kingston

Kingston heeft tijdens de FSM de DCU1000 laten zien. Het claimt hiermee de snelste NVMe SD in 2U formaat te hebben. De schijf wordt gepositioneerd als ideaal voor moderne datacenters. Termen als IoT, AI en media worden niet geschuwd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*