FMS2018 – ook nieuwe controllers

Op de Flash Memory Summit 2018 zijn uiteraard niet alleen de flash storage items besproken en gepresenteerd. Ook voor de producenten van de controllers was deze bijeenkomst de gelegenheid te laten zien wat ze in huis hebben.

Bedrijven als Marvell, Realtek en SMI hebben de FMS2018 aangegrepen om in ieder geval de nieuwste generatie NVMe controllers te presenteren

Marvell kwam met de 88SN2400, een NVMe-oF SSD Converter Controller, waarmee storage en compute gescheiden kan worden met als gevolg betere performance, schaalbaarheid en een lagere TCO.

 

 

Realtek heeft met de RTS5762 en RTS5763DL. De eerste is compatible met de QLC SSDs die binnenkort op de markt zullen komen. De PCIe 3.0×4 8-channel controller werd gedemonstreerd met een 3,5GB’s lees en 3GB/s schrijf snelheid.

De RTS5763DL is een dramless PCIe 3.0×4 model dat nog steeds een indrukwekkende score van 2,1GB/s voor lezen en 1,4GB/s voor schrijven weet te scoren, ruimschoots voldoende voor de meeste mainstream toepassingen (zie ook deze eerdere melding).

SMI (Silicon Motion) liet ook een nieuwe serie controllers zien, maar in tegenstelling tot de twee voorgaande fabrikanten baseert SMI zich op PCIe 3.0 x8 16 channel. Het gaat daarbij om een module die alleen al door de omvang afwijkt van wat voor normaal gebruik gangbaar is De controller die over 3 ARM CPUs beschikt moet sequentieel lezen tot 3,2GB/s en schrijven tot 2,8GB/s mogelijk maken. Dat is fors, maar niet ongeëvenaard. De geclaimde 800.000 IOPs lezen en 200.000 IOPs schrijven zijn dan eerder indrukwekkend (link).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*