Fujitsu dankzij NetApp in staat EU klanten te behouden

Fujitsu biedt al geruime tijd een eigen cloud omgeving, Cloud Services K5. Het aanbod richt zich vooral op de bovenkant van de markt en over het aantal klanten in Nederland is weinig bekend. Wel bekend is dat Fujitsu het aanbod aanpast om EU klanten te behouden.

Dat laatste wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar het is wel de conclusie na het lezen van het laatste persbericht. Door nauwer samen te werken met NetAppp wordt in de Fujitsu datacenters nu ook lokale private storage  aangeboden. Met een bekende locatie binnen de EU voor de opslag van data kunnen de K5 klanten van Fujitsu op dat punt aan de compliance voorschriften, die voor GDPR gelden voldoen.

Fujitsu spreekt van een hybride storage oplossing. Waarschijnlijk omdat een deel van de storage bij de klant zelf plaatsvindt. Wat het feitelijk doet is het mondiale aanbod sterker segmenteren. Dat is een logische en waarschijnlijk ook eenvoudige stap. Het is echter niet de ultieme oplossing om compliant te zijn, daarvoor is nog heel wat meer nodig. Bijvoorbeeld kennis van waar elke processen draaien.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*