Gaat het licht uit bij Tintri?

Het ziet er slecht uit voor Tintri. Minder een jaar na de geforceerde ipo heeft het op 15 juni bekend gemaakt dat er tot 30 juni geld is. Wat er daarna staat te gebeuren is onbekend.

Het slecht nieuws komt niet als een verrassing. Reeds maanden sukkelt het aandeel onderaan elke ranking, het C-level is vervangen maar de opbrengsten stijgen te langzaam om de kosten in bedwang te kunnen houden. Zoals elders al werd opgemerkt heeft het bedrijf geen voorspelling voor het komend kwartaal afgegeven.

Of er een last minute overname komt wordt als weinig waarschijnlijk beschouwd. Er zou weinig assets in de vorm van unieke klanten of IP die kopers zijn, wat belangrijk is voor elke transactie. Mocht het licht uitgaan dan heeft Tintri daarmee een trieste primeur. Een organisatie die goed begon en met veel belovende oplossingen kwam, maar er niet in slaagde het commerciële traject voor elkaar te krijgen. De impact van die implosie zou trouwens koren op de molen van de gevestigde orde zijn, precies de partijen die Tintri het leven leven zou had moeten maken. De bestaande kolossen hebben dan namelijk een ijzersterk bewijs waarom het best tricky kan zijn met start-ups in zee te gaan. Als Tintri van de markt verdwijnt zal ondersteuning ophouden en moeten de klanten als een haas overstappen naar andere storage.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*