Gartner over back-up en recovery

Gartner heeft weer eens een magic quadrant uitgebracht. Deze keer is datacenter back-up en recovery het onderwerp. Een deel van de aannames, zoals de opmerking dat over 4 jaar de helft van de nu ingezette hardware is vervangen, is triviaal. De indeling van het quadrant zal menigeen hebben verbaasd.

Een voorspelling die voor de hand ligt, maar tot interessant is, luidt dat bedrijven steeds meer van snapshots gebruik gaan maken. Niet alleen omwillen van DR, maar gewoon omdat het aantal processen dat leidt tot steeds nieuwe software versies zo stormachtig toeneemt. De impact daarvan zal zijn – en dat is deels al merkbaar – dat de eisen die aan storage as such worden gesteld ook zullen veranderen.

Invulling Kwadrant

HPE zal niet blij zijn met de plaatsing in het kwadrant. De positie links onderin is weinig aantrekkelijk om in presentaties te laten zien. Dat is voor bijvoorbeeld Rubrik en Commvault een ander verhaal. Die zitten allebei rechts en zullen het verkregen label visionair of leader absoluut wel in de marketing opnemen. Verder valt toch wel op dat Gartner geen challengers waarneemt. Dat is een constatering die door een deel van de markt, zowel vraag als aanbod, niet zal worden gedeeld.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*