Geen WD schijven meer voor Huawei

Er is al veel geschreven over de sancties tegen Huawei. Vooralsnog is daarbij vooral gewezen op de mobiele communicatie. 5G hardware en smartphones zijn daarbij concreet genoemd. Huawei maakt echter veel meer dan dat. Dat Western Digital per direct geen HDDs en SSDs meer levert is daarvan een voorbeeld.

Portfolio

Huawei heeft in het portfolio tal van appliances en devices die voorzien zijn van harde schijven, solid state schijven en flash geheugen, denk aan de OceanStor serie. Een van de leveranciers daarvan is Western Digital. Een deal tussen de twee concerns hiervoor stamt uit maart van dit jaar.

De sancties die Washington heeft uitgevaardigd maakt het illegaal voor Amerikaanse bedrijven nog aan Huawei te leveren. WD kan dan ook niet anders dat de deal tot nader order bevriezen. Voor Huawei is dat een probleem dat vergelijkbaar is met de onmogelijkheid nog van Intel CPU’s te komen.

Essentiële onderdelen voor een groot deel van het portfolio zijn uit zicht. Of het in die context überhaupt nog mogelijk is storage clusters gevuld met schijven van het bedrijf te kopen, uit te breiden, of dat het raadzaam is dit nog te doen is een vraag die daardoor hoog op de agenda moet staan.

Grens 25%

WD is vanzelfsprekend niet de enige Amerikaanse onderneming die de deur voor Huawei sluit. Dit artikel noemt ook Micron als een van de geheugen leveranciers die afstand neemt van Huawei omdat de producten minimaal 25% Amerikaans zijn (de harde grens voor het exportverbod).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*