HPE cijfers – omzet blijft dalen, storage groeit

Op 23 mei is HPE met de kwartaalcijfers naar buiten gekomen. De omzet van het concern daalde in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden met 4%. De winst nam met 1% toe. De beurs, sowieso in de mineur vanwege de handelsoorlog tussen Washington en Beijing, liet het aandeel minimaal (1%) dalen. Echte indruk hebben de cijfers dus niet gemaakt.

Handel tevreden

Dat het aandeel HPE ondanks een gerapporteerde omzetdaling van 4% amper bewoog heeft alles te maken met de winst per aandeel. Die is zowel Non Gaap als Gaap toegenomen. Dat geldt ook voor de cashflow, die sloeg om van een negatieve $300 miljoen naar een positieve $400 miljoen. Het dividend kan omhoog en er kunnen meer aandelen worden teruggekocht. Dat zijn signalen waar de handel tevreden mee kan zijn.

Het ontleden van de kwartaalomzet ($7,2 miljard) is een opgave omdat HPE op zoveel terreinen actief is. Duidelijk is dat de omzet voor het tweede kwartaal op rij achteruit gaat. Het afgelopen kwartaal was de VRC een krimpmarkt voor HPE, maar ook in de VS verloor het omzet. Die omzetdaling betreft bijna alle diensten en producten.

Storage als uitzondering

Storage is echter een uitzondering. De omzet van deze productgroep nam het afgelopen kwartaal met 3% en dat is opgeschoond voor valuta effecten zelfs 5% meer dan de zelfde periode een jaar geleden. Als reden voor de groei in dit segment geeft HEP aan: “[the] particular strength in Nimble, XP and Entry Storage”.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*