HPE heeft minimaal een storage probleem

Wat al langer rondzingt wordt door de meest recente cijfers van IDC bevestigd: HPE doet het niet goed op de storagemarkt. De cijfers laten een marignale omzetgroei zien in een markt die booming is en dat gaat gepaard met verlies van marktaandeel.

Over het storage aanbod van HPE is de laatste jaren niet alleen lovend geschreven. Iedereen die naar de cijfers in plaats van de techniek kijkt, deze goed bestudeert en naast de pr meldingen legt ziet dat er iets mis gaat. Storage is een groeiende markt, HPE heeft partijen overgenomen en toch is het amper in staat prestaties neer te zetten die indruk maken. Met de nu gesignaleerde kwartaal omzetgroei van 1,9% ten opzichte van een jaar geleden is het samen met Hitachi de drager van de rode lantaarn. IBM, dat ook kwakkelt doet het met +7,5% al wezenlijk beter, maar de Dell en NetApp laten ruime double digit groei optekenen.

Het is dus ook niet vreemd dat het marktaandeel van HPE verder afneemt. 3,3 procentpunten in een jaar verliezen is te veel om genegeerd te worden. De omzet in geld uitgedrukt laat overigens nog wel een plusje zien, $42 miljoen in een jaar tijd. NetApp noteert daar ruim $140 miljoen, bij Dell is het ruim $540 miljoen.

De storage tak is niet de enige die kwakkelt en dat maakt het beeld nog complexer . Volgens de zelfde methodiek en met de zelfde resultaten ziet IDC namelijk ook de HPE server tak opereren.

HPE heeft minimaal een storage probleem en de acquisities hebben in tegenstelling tot de situatie bij de concurrenten tot op heden niet geleid tot een waarneembare positieve wending.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*