HPE plus en min 3

Vorige week presenteerde HPE de jongste kwartaalcijfers. Weinig aandacht ging daarbij uit naar de performance van de storagetak. Personele verschuivingen stonden voorop en het aandeel verloor daardoor 8% op een handelsdag.

De ontwikkelingen bij Storage, dat onderdeel is goed voor 13% van de HPE omzet, lieten een gemengd beeld zien. In vergelijking met het voorgaande kwartaal kon er +3% voor de omzet worden genoteerd. In vergelijking met een jaar geleden is er een +5%. Kijken we naar de omzet dit jaar dan loopt die 3% achter ten opzichte van die van het vorig jaar.

3% daling, terwijl dit jaar de omzet van het overgenomen Nimble al volledig wordt meegeteld en de vraag naar AFA dit kwartaal 16% groter was dan het voorgaande kwartaal en 30% groter dan het voorgaande jaar.

Ergens in het HPE storage portfolio moet een bleeder zitten, iets dat de forse plus van AFA afremt en zelfs ombuigt. Het ligt voor de hand de conventionele storage lijn daarvoor aan te wijzen. De kwartaalcijfers zijn daar echter zeer vaag over

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*