Huawei OceanStor Dorado V3 series

Huawei heeft vorige week een nieuwe serie AFA appliances gelanceerd, de Dorade V3. De serie naam werd al gevoerd, de nieuwste uitvoering is gebaseerd op NVMe AFA, Daarmee claimt Huawei onder andere de eerste te zijn “industry’s first commercial use of NVMe all-flash storage”.

Die opmerking wordt onderbouwd door interessante specs. Elke array kan tot 25 NVMe SSD’s herbergen. Tot 8 van dit soort machines kan aan elkaar worden gekoppeld. Omdat elke machine beschikt over een dubbele controller is het mogelijk een AFA systeem te bouwen dat met 16 controllers (2 per machine) 800TB aan capaciteit ter beschikking stelt.

Claims

De fabrikant claimt dat de NVMe uitvoering tot 50% betere performance biedt dat de voorgaande serie die uitgerust was met SAS SSD’s. Naast de performance is het bedrijf er zeker van een bijzondere prestatie neer te zetten bij de TCO. Dankzij de eigen software durft het een 3:1 data reductie te beloven. Op basis van minder efficiënte storage zou dat tot een halvering van de TCO kunnen leiden. Wat evenzo opvalt is de claim dat de machines, mits onderdeel van een breder Huawei netwerk beschikbaarheid met zes keer een negen (99,9999%) mogelijk maken.

De claims komen voor op de website die voor het Europese publiek is bestemd. Of de claims op feiten berusten dan wel dat het hier om marketing praat gaat is onduidelijk. In de B2C markt zou een deel van die statements makkelijk opgevat kunnen worden als ongefundeerde claims en niet zijn toegelaten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*