Huawei promoot flash cloud storage en daarmee onafhankelijkheid

Huawei, dat de afgelopen periode dagelijks in het nieuws was, heeft een nieuwe cloud storage strategie bekend gemaakt. De storage behoefte van zakelijke gebruikers van de cloud diensten worden voortaan geheel met flash ingevuld.

De storage behoefte van een onderneming kan en zal op verschillende manieren worden ingevuld. In de optimale situatie is er sprake van een combinatie van tape en harddisks in eigen omgevingen voor de koude en lauwe opslag. Voor warme opslag zal flash steeds vaker worden ingezet. Cloud opslag is daarbij geen eigen categorie, de cloud aanbieder kan immers voor zowel spinning discs als flash kiezen, afhankelijk van het type opslag dat bij aanbiedt.

Omdat die mix zo gebruikelijk is valt het cloud aanbod van Huawei extra op. Het bedrijf lanceert All-Flash. Uitsluitend flash, waarvoor de verklaring is dat de markt dit wenst en dat het efficiënter is.

Waar het bedrijf in alle talen over zwijgt in het persbericht is de boycot die boven de markt hangt. Als die doorgaat is niet alleen de telecom tak van het concern de dupe. Ook de andere diensten krijgen dan te maken met de onmogelijkheid onderdelen in te kopen. In dat licht gezien is de stap naar All-Flash opvallend te noemen. Het zou zo maar kunnen dat hiermee de afhankelijkheid van de twee Amerikaanse HDD producenten wordt omzeild. Daarmee zou dit een slimme zet zijn. Huawei is in staat klanten te behouden en nieuwe te werven. Klanten profiteren dan van een technische interessant en toekomstgericht aanbod.

A propos flash en over timing gesproken: dat Tsinghua uit de VRC vorige week aankondigde extra in te zetten op het ontwikkelen van een eigen NAND en DRAM productie (het eerste voor storage, de tweede voor gewoon geheugen) sluit wonderbaarlijk goed aan bij dit bericht.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*