IBM komt met datavernietigingsdienst

Of het te maken heeft met de eerdere post over het vernietigen van storage bij de Amerikaanse defensie is onbekend. Het is in ieder geval wel opmerkelijk. IBM lanceerde per eind januari de IBM Media Destruction Services.

De nieuwe dienst wordt op de US website van IBM genoemd. Het gaat om een dient die over het hele traject van inname tot vernietiging traceerbaar is. Het eindigt met “wiping, degaussing, or shredding ofmedia, with options for hard disk drives, solid-state drives, flash drives, tapes,optical disks, and memory sticks”.

IBM noemt het een dienst waarmee klanten compliant blijven met wetgeving, waarbij de AVG/GDPR expliciet wordt genoemd. Exacte werking en prijzen zijn onbekend. IBM reseller kunnen kun klanten hier naar verwijzen.

Of IBM hier echt een onderscheidend aanbod neerzet en of het een 100% in house gebeurt valt derhalve niet te zeggen. Het is in ieder geval niet de enige fabrikant die een dergelijke dienst biedt. Er zijn al langer leveranciers van hardware die destructie garanderen , ook van de aanwezige storage componenten. Het is wel de eerste keer dat in een persbericht hierover expliciet naar de AVG/GDPR wordt verwezen om het aanbod te verklaren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*