IBM nieuw elastic storage model met twee bijzondere features

IBM heeft de afgelopen dagen vooral de pers gehaald vanwege de kwartaalcijfers. Het bedrijf heeft namelijk de omzet zien dalen en daar was de beurs niet blij mee. Daardoor is minder opgevallen dat het gewoon doorgaat met nieuwe appliances in de markt zetten zoals de Elastic Storage Server 4U106.

IBM wist de voorgaande drie kwartalen de omzet te verhogen. Dat betekende een trendbreuk, want de 22 kwartalen daarvoor was de omzet steeds verder gedaald. Dat de omzet nu weer een dip laat zien van 2% was slecht nieuws. Geheel onverwachts was het niet. De verklaring van IBM werd met de nodige scepsis ontvangen. Het aandeel verloor nabeurs 5%.

Hardware

Dit nieuws overschaduwt natuurlijk de rest van de IBM communicatie. Zo heeft het bedrijf voor het weekend bekend gemaakt met een nieuwe Elastic Storage Server te komen. Die is al per begin november leverbaar. Uit de type omschrijving valt op te maken gaat het hierbij om een 4U chassis waarin ruimte is voor 106 disks. Dat het te integreren valt met oudere systemen en dat die ook weer te upgraden zijn is weinig opvallend.

Keyfeatures

Wat wel opvalt aan deze invulling van SDS is dat IBM als een van de 5 keyfeatures vermeldt dat er geen gereedschap vereist is. Dat lijkt een directe verwijzing naar een van de sterke punten van OCP hardware, hoewel deze IBM appliances duidelijk niet aan die formfactor en andere eisen voldoen.

Het achterwege kunnen laten van gereedschap valt op. Dat geldt ook voor de vermelding “Eliminate efficiency-draining acoustic interference with proprietary noise attenuator“. Het terugdringen van geluid in een datacenter en op rackniveau is belangrijk omdat het helpt storingen te voorkomen. Het is een belangrijk detail dat echter zelden zo nadrukkelijk wordt genoemd. Dat punt maakt dan ook meer indruk dan de vermelding dat 100GB Ethernet nu een optie is. Er zijn al appliances die dat standaard hebben.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*