IBM Storwize 30 procent goedkoper

Vorige week is op Storage Nieuws gewezen op de tegenvallende cijfers van IBM. Een van de vragen waarmee beleggers en analisten worstelen is of het bedrijf in staat is met producten te komen waar de markt echt om vraagt.

Voor de kwartaalcijfers werden gepubliceerd heeft IBM een vernieuwde lijn met storage producten in de markt gezet. Onder de naam Storwize V5000 voert het een storage appliances voor het MKB. Twee modellen hebben een upgrade gekregen. De nieuwste versies van de V5010 en V5030 zijn herkenbaar aan de toevoeging E. Daarnaast is er een V5100F model bij gekomen, waarbij F staat voor Flash.

IBM heeft de non-flash machines onder handen genomen. Het resultaat moet zijn meer cache, verbeterde IOPS en hogere storage capaciteit. Wie de oude en nieuwe modellen vergelijkt zal zich afvragen of daar soms een verklaring ligt voor de tegenvallende omzet van IBM storage het afgelopen kwartaal. De 5010E en 5030E kunnen tot vier keer meer cache krijgen, IOPS van de modellen is verdubbeld. Dat de performance zo fors wordt verbeterd is opvallend. Het moet echter worden gezien in combinatie met prijzen die tot 30% zijn verlaagd.

Er zijn twee opties. De eerste is dat IBM het afgelopen kwartaal een deel van de markt storage producten heeft aangeboden met een slechte prijs/kwaliteit verhouding. De tweede is dat de markt wist dat de prijsverlaging en betere techniek er aan zat te komen en heeft daarom de hand op de knip gehouden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*