IDrive claimt veilige private cloud in AWS

Het Amerikaanse IDrive levert sinds 2007 back-up oplossingen waarmee data kan worden opgeslagen. Het bedrijf levert NAS software en de optie data in clouds op te slaan. De primaire doelgroepen zijn consumenten en het MKB. Het aanbod is behoorlijk op de Amerikaanse markt afgestemd, dat blijkt onder ander uit de optie met fysieke datadragers te werken (in de VS is de uploadsnelheid in de regel veel slechter dan in Nederland).

Desalniettemin richt men zich ook steeds meer op het buitenland. Het aanbod wordt inmiddels ook via partners in Europa weggezet en dat heeft (mede) geleid tot het aanpassen van het aanbod. Daar staat voorop de mogelijk data in een regio naar keuze weg te schrijven. Of de data nu lokaal of in een cloud wordt opgeslagen, Idrive ondersteunt 256-bit AES encryptie voor data in transit en in opslag.

Het gaat inmiddels ook een stap verder. Nieuw in het aanbod is de optie “private cloud”, encrypted data in de AWS omgeving. De software daartoe wordt via de AWS marktplaats aangeboden tegen $1.000 per jaar. Gelet op de doelgroepen wordt er geen woord gerept over certificeringen en audits, dat hoeft in dit geval ook niet. Maar of dit echt gelijk staat aan een private cloud zoals enterprises de term hanteren is een openstaande vraag.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*