Industrial SSD’s – met Toshiba componenten

Toshiba Memory Systems heeft recent bekend gemaakt onder een andere naam verder te gaan. Als Kioxia Holdings Corporation wil het een betere positie op de wereldmarkt krijgen. Daartoe is ook Lite-On overgenomen, wat een sterke naam en positie heeft in de OEM markt. Verder wil Kioxia leverancier van derden blijven. Bijvoorbeeld van Cervoz.

Cervoz is eerder dit jaar al eens op dit blog genoemd. Het is een merk dat waarschijnlijk niemand kent. Toch is het een serieuze aanbieders van SSD’s. De markt die het bedient is echter afgeschermd. De focus ligt op industriële toepassingen. In warme, stoffige omgevingen en plekken met veel vibraties zijn gewone spinning disks ongewenst. De komst van flash geheugen heeft ervoor gezorgd dat actieve IT veel dichter op de productielijnen kan worden ingezet (trefwoorden: EDGE en IPC – Industrial PC’s).

Die markt wordt dus door Cervoz bediend. Daarvoor vertrouwt het op een opvallend gering aantal partners. Dat kan bij dit soort producten. De uit het retail kanaal bekende SSD leveranciers en distributerus zijn hier veel minder aanwezig, hoewel een paar merken er wel een deelportfolio voor heeft. Wie al die productpagina’s doorneemt zal zien dat in het segment industrial SSD’s Toshiba een grote speler is. De afnemers weten dat niet. De leveranciers waarschijnlijk wel, want die moeten de specs van de SSD goed kennen. De nieuwe naam Kioxia zal wat dat betreft geen verandering teweegbrengen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*