Infortrend biedt softwarematige upgrade 25 GbE

Het Taiwanese Infortrend biedt storage devices voor verschillende doelgroepen. Wat al deze gebruikers gemeen hebben is dat ze steeds meer data vergaren en verwerken. De snelheid van datatransport wordt daarom steeds belangrijker Het bedrijf biedt nu voor 3 series upgrades naar 25 GbE.

Voor de EonStor GS2000, 3000 en 4000 serie zijn additionele hostboards beschikbaar. Vanaf de achterzijde van de devices bieden deze uitbreidingen poorten. De snelheid per poort is nu standaard 8 x 1 GbE, uitbreidingen voor andere connectiviteit zoals glasvezel is optioneel. Wat Infortrend nu heeft aangekondigd is een softwarematige update van de hostboards. De aanpassing zorgt ervoor dat elk van de poorten op de hostboard tot 25 GbE kan verwerken.

Technisch gezien is dat geen revolutie. De tijden dat netwerkkaarten per snelheidsverhoging moesten worden uitgewisseld en dat het OS een bottleneck kon zijn liggen achter ons. Toch is de aanpak van Infortrend vermeldenswaardig. De instapserie GS1000 kan weliswaar niet van deze upgrade profiteren, de andere modellen van de gecombineerde NAS/SAN kunnen dat wel. Dat zijn niet alleen modellen voor enterprises. De GS2000 die als een budgetoplossing is gepositioneerd kan ook van deze upgrade profiteren.

We zien hier dat 25 GbE langzaam maar zeker doorsijpelt naar de onderkant van de markt. Overige vendors zullen deze stap ook gaan maken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*