Injectie van $70 miljoen voor Tegile Systems in tweede financieringsronde

Tegile Systems, leverancier van op flash gebaseerde storage-arrays, heeft 70 miljoen dollar opgehaald tijdens een nieuwe financieringsronde. Zijn totale bedrijfsvermogen bedraagt daarmee 117,5 miljoen dollar. Tegile Systems wil de nieuwe kapitaalinjectie aanwenden om zijn snelle wereldwijde groei te bekostigen en in te springen op de exponentieel groeiende kansen in de markt voor zakelijke flash-opslag.

Drie nieuwe investeerders, Capricorn Investment, GroupCross Creek Advisors en Pine River Capital Management voegden zich bij de bestaande investeerders August Capital, Meritech Capital Partners,Western Digital en SanDisk om het beoogde kapitaal bijeen te brengen.

“Met de beste oplossingen in hun soort, een bekroond partnerprogramma en vele brancheprijzen op zijn naam legt Tegile de lat voortdurend hoger voor leveranciers van storage-oplossingen”, zegt Dipender Saluja, directeur van de Capricorn Investment Group. “Tegile verandert de regels van het spel met unieke oplossingen voor ICT-opslag die een perfecte balans bieden tussen prestaties en kostenefficiëntie. We konden de kans simpelweg niet aan ons voorbij laten gaan om Tegile te helpen met het uitbouwen van zijn bedrijfsactiviteiten tijdens zijn snelle opmars binnen de markt voor flash-opslag.”

Tegile levert innovatieve, voor flash geoptimaliseerde storage-oplossingen waarmee bedrijven van elke omvang hun applicaties sneller kunnen laten draaien, hun opslagcapaciteit effectiever kunnen benutten en hun operationele kosten kunnen terugdringen. Tegile leverde zijn eerste storage array in 2012. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 1.500 systemen geïmplementeerd bij middelgrote en grote ondernemingen. De omzet van het bedrijf is jaarlijks met 350 procent gegroeid.

“De zakelijke markt voor flash-opslag maakt een snelle ontwikkeling door, en een aantal spelers wedijvert momenteel om het marktleiderschap”, zegt Rohit  Kshetrapal, de CEO van Tegile. “Ik ben oprecht van mening dat we een unieke oplossing in de markt hebben gezet. Onze oplossingen voor flash-opslag bieden de prestaties, flexibiliteit en kostenefficiëntie die ondernemingen nodig hebben om hun bedrijfsgroei een boost te geven en de ICT-kosten in te dammen. Dankzij deze injectie van durfkapitaal en vreemd vermogen kunnen we voorzien in de groeiende vraag naar onze Tegile Intelligent Flash Arrays en het bedrijf systematisch omvormen tot een duurzame onderneming met een miljardenomzet die zijn investeerders maximale waarde biedt.”

Tegile is van plan om zijn huidige personeelsbestand van 300 medewerkers in de komende 18 maanden te verdubbelen, de reikwijdte van zijn bedrijfsactiviteiten te vergroten en zijn reseller-kanaal verder uit te breiden naar aanleiding van de groeiende vraag vanuit Europa en Azië. Het bedrijf zal daarnaast zijn verkooporganisatie in Noord-Amerika versterken om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van zakelijke en overheidsklanten.

“Ik heb gezien waartoe het team van Tegile in staat is en had niet enthousiaster kunnen zijn over de technologische en managementkoers die het bedrijf vaart”, zegt Vivek Mehra, partner bij August Capital, de eerste investeerder van Tegile. “De prestaties en de toegevoegde waarde van de oplossingen van Tegile bevorderen de acceptatie van flash-opslag binnen het bedrijfsleven. Ze brengen nieuwe voordelen naar grote marktsegmenten die tot dusver onvoldoende door storage-leveranciers werden bediend.”

Over Tegile Systems

Tegile Systems levert een nieuwe generatie van intelligente flash-arrays. Deze oplossingen bieden een optimale balans tussen prestatievermogen, capaciteit, functionaliteit en prijs voor virtuele desktop- en databaseomgevingen. Met zijn volledig op flashgeheugen gebaseerde en hybride storage arrays zet Tegile een nieuwe standaard voor ICT-opslag. De oplossingen van het bedrijf verbeteren de prestaties van bedrijfskritische toepassingen en bieden klanten de mogelijkheid om heterogene workloads in gevirtualiseerde omgevingen aanmerkelijk sterker te maken.

De gepatenteerde IntelligiFlash-technologie van Tegile zorgt voor een beter rendement en voorziet in inline deduplicatie en compressie van data. Daardoor kan in elke array een grotere opslagcapaciteit benut worden dan de ruwe capaciteit. De bekroonde oplossingen van Tegile stellen klanten in staat om effectiever tegemoet te komen aan de eisen van virtualisatie en de integratie   van databases en virtuele desktops. De arrays van Tegile bieden zowel NAS- als SAN-connectiviteit en kenmerken zich door gebruikseenvoud, volledige redundantie en optimale schaalbaarheid. De arrays bieden daarnaast  ingebouwde snapshotfunctionaliteit, replicatie op afstand, nagenoeg real-time gegevensherstel, interne of externe fail-over en VM-bewuste technologie. Raadpleeg voor meer informatie www.tegile.com en volg Tegile op Twitter via @tegile.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*